tirsdag, august 01, 2006

Castro er sjuk


VG skriv om Fidel Castro sin operasjon

Brått var Fidel så sjuk at han måtte gje frå seg makta i går. Og, av alle rare ting, fekk eg veta det på engelsk wikipedia. Der er dei jaggu raske med å oppdatera!

Er overklasseguten som vart revolusjonshelt og verdas mest populære livstidsdiktator, i ferd med å døy? Og kva kjem då til å skje med Cuba, den siste sosialismens utpost (neida, kødda, men dei er i det minste ein av få statar som vågar å tala USA-imperialismen midt imot)? Kan veslebror ta over jobben, utan å verta mindre populær enn Fidel var? Han er jo mindre karismatisk og mindre profilert, så då må han vel gjera ein betre jobb for å oppnå dette.

Og kva synest den jamne cubanar EIGENTLEG om saka? Vredens Gnag ser ut til å meina at dei feirar. Men spørsmålet er jo ikkje kva cubanske politiske "flyktningar" meiner, men kva mannen i gata i Havana (eller på jordet i Guantánamo) meiner.

1 kommentar:

Heluis sa...

Det er til å spy hvordan media verden over legger så stor vekt på at noen rike emigranter i Florida feirer Castros sykdom (hva det konkret er,er det ingen som vet. Det er en statshemmelighet). Men det er jo en kjent sak at opposisjonen til Castro alltid har vært oppskrytt.